Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr rødbetsyltet spekesild

rødbetsyltet spekesild>

Syltede rødbeter

1 stor rødbet

vann så det dekker

2 ss sukker

3 ss sherryeddik

litt salt

 

Vask rødbeten godt og kok den mør i vann, det tar ca 25-30 minutter. Fjern skinnet fra rødbeten. Kutt rødbeten i passe store terninger. Sil over 3 dl av kokelaken i en ny kjele og tilsett sukker og eddik.

Kok opp og hell halvparten over rødbetsterningene og tilsett litt salt. Resten sparer du til sildefiletene. La rødbeten ligge i laken over natten.

 

Rødbetsyltet spekesild

2 stk utvannede sildefileter fra produsenten Carlos, den gule boksen

1,5 dl rødbetlake

 

Legg de utvannede sildefiletene i kald rødbetslake over natten.

Kutt hver filet i to på langs før servering.

 

Pepperrotkrem

1 dl seterrømme

1 ss fint reven pepperrot

1 ss sitronsaft

salt etter smak

 

Pisk opp seterrømme med sitron og litt salt. Når den er stiv vendes pepperrot inn. Fyll crèmen på sprøytepose.

 

Potetchips

2 små poteter, amandine eller mandelpotet

rapsolje til fritering

salt etter smak

 

Skiv potetene så tynt som mulig, bruk helst en mandolin. Skyll skivene i kaldt vann. Tørk de godt og friter de gylne i 160° C olje. Løft ut, la de dryppe av på tykt kjøkkenpapir og krydre med litt salt.

 

Rugsmuler

1 skive dansk rugbrød

1 ss smeltet normalsaltet smør

Litt salt etter smak

 

Bryt opp rugbrødskiven i mindre biter og bland de godt med smeltet smør og litt salt. La dem tørke eller steke i 140° C ovnen til de blir sprø, det tar ca 25 minutter.

La rugbrødet renne av seg på tykt kjøkkenpapir og knus eller pulse, til det blir til små smuler, i en blender.

Anrett sildesalaten i små glass. Begynn med noen rødbetsterninger, noen klatter pepperrotrømme og litt dill i bunn, legg på en sildefilet, mer rødbetsterninger, pepperrotrømme, potetchips og dill.

Strø over rugsmuler til slutt.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev