Rens og kutt opp gresskaret i tynne skiver
100 g gresskarolje
12 saftige, norske reker
Gresskarpuré
500 g finkuttet gresskar
100 g gresskar- eller annen nøytral olje
50 g smør
salt og pepper, etter smak
Laksapaste
200 g laksapaste
100 g kokosmelk
2 gasspatroner til espuma siphon
Syltet gresskar
Finskåret gresskar i rundinger
100 g 50/50 salt/sukker syltelake
Bland gresskar med olje, smør, salt og pepper. Bak på 180 °C til det er gyllent.
Bland til en myk og glatt puré.
Vakuumer 2 cm brede skiver gresskar og trekk dem sous-vide på 85 °C til de er myke.
Stans ut gresskarskivene i runde skiver, ca. 6 stykk per porsjon.
Bland ingrediensene til laksapasten, varm den opp og fyll den på en espuma siphon.
Anrett gresskarpure i en sirkel med en ring av gresskar som på bildet. Bruk gjerne en monteringsring til dette.
Legg gresskarrundinger raskt i laken i noen minutter. Tørk av og anrett rensede reker og gresskar i mosaikk.
Dander med espuma ved servering.