Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Reker, gresskar og laksapaste

Reker, gresskar og laksapaste >

Rens og kutt opp gresskaret i tynne skiver

100 g gresskarolje

12 saftige, norske reker

 

 

Gresskarpuré

500 g finkuttet gresskar

100 g gresskar- eller annen nøytral olje

50 g smør

salt og pepper, etter smak

 

 

Laksapaste

200 g laksapaste

100 g kokosmelk

2 gasspatroner til espuma siphon

 

 

Syltet gresskar

Finskåret gresskar i rundinger

100 g 50/50 salt/sukker syltelake

 

 

Bland gresskar med olje, smør, salt og pepper. Bak på 180 °C til det er gyllent.

Bland til en myk og glatt puré.

 

Vakuumer 2 cm brede skiver gresskar og trekk dem sous-vide på 85 °C til de er myke.

Stans ut gresskarskivene i runde skiver, ca. 6 stykk per porsjon.

 

Bland ingrediensene til laksapasten, varm den opp og fyll den på en espuma siphon.

 

Anrett gresskarpure i en sirkel med en ring av gresskar som på bildet. Bruk gjerne en monteringsring til dette.

Legg gresskarrundinger raskt i laken i noen minutter. Tørk av og anrett rensede reker og gresskar i mosaikk.

Dander med espuma ved servering.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev