Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Rekecocktail

Rekecocktail>

200 g rensede fjordreker

1 bunt grønne norske asparges

1 hjertesalat

4 tynne skiver rugbrød eller loff

gressløk og dill etter smak

 

 

Sitronaîoli

 2 dl rapsolje

1/2 fedd finhakket hvitløk

1 ts sitron

salt og pepper

 

Pass på at alle ingredienser er romtempererte til sitronaîolien. Eggene røres sammen med sitronsaft og litt salt. Spe med rapsoljen i eggeplommene mens du visper godt. Når majonesen har fått ønsket konsistens, er den klar. Smak til med salt og pepper.

Aspargesen forvelles og avkjøles i isvann. Kutt bort toppene og kjør resten i blender til en fin og jevn puré. Smak til med salt og pepper. Hjertesalaten rives opp i små biter og legges i isvann så den blir sprø og fin. Gressløken kuttes opp i mindre biter, og dillen rives opp.

Aspargespureen fordeles sammen med sitronaîolien opp langs glasset til et fint mønster. Legg salaten i bunn av glasset sammen med urtene. Topp det hele med reker og sprø rugbrød eller loff. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev