200 g rensede fjordreker
1 bunt grønne norske asparges
1 hjertesalat
4 tynne skiver rugbrød eller loff
gressløk og dill etter smak
Sitronaîoli
2 dl rapsolje
1/2 fedd finhakket hvitløk
1 ts sitron
salt og pepper
Pass på at alle ingredienser er romtempererte til sitronaîolien. Eggene røres sammen med sitronsaft og litt salt. Spe med rapsoljen i eggeplommene mens du visper godt. Når majonesen har fått ønsket konsistens, er den klar. Smak til med salt og pepper.
Aspargesen forvelles og avkjøles i isvann. Kutt bort toppene og kjør resten i blender til en fin og jevn puré. Smak til med salt og pepper. Hjertesalaten rives opp i små biter og legges i isvann så den blir sprø og fin. Gressløken kuttes opp i mindre biter, og dillen rives opp.
Aspargespureen fordeles sammen med sitronaîolien opp langs glasset til et fint mønster. Legg salaten i bunn av glasset sammen med urtene. Topp det hele med reker og sprø rugbrød eller loff.