Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Rakfisk, gravet eggeplommer og småløk

Rakfisk, gravet eggeplommer og småløk>

eggeplommer

100 g sukker

60 g salt

 

Bland salt og sukker og grav eggeplommene i blandingen en dag i kjøleskapet.

 

Småløk

10 små løk

200 ml vann

50 ml eddik

50 g sukker

20 g salt

 

Skrell løken, kok opp vann, eddik, sukker og salt. Tilsett løk, kok den i 5 minutter og kjøl ned. Kutt løkene i halve biter og grill dem på den ene siden.

 

Brent agurk

2 agurk

30 ml eddik

litt maldonsalt

20 g sukker

 

Skrell agurk, del den i to på langs og ta ut kjernen. Kutt den i 5 cm store stykker og krydre med salt, sukker og eddik. La agurken  stå en time og tørk av laken. Brenn den av med en brenner.

 

Norisalt

2  noriblad

70 g maldonsalt

 

Stek nori i en tørr panne og  bland sammen med maldonsalt.

 

Rømmepannacotta

500 g seterrømme

½ dl fløte

1 ss sukker

2 gelatinplater

 

Kok opp fløte og sukker og tilsett oppløst gelatin. Tilsett denne blandingen i en bolle med kald rømme.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev