Tortillalefser
240 g mais mel, Maseca
3 ½ dl vann
¼ ts salt
Denne blandingen gir ca. 20 tortillas. Ha blandingen i en bolle og bland med hendene til en hard deig. Lag små boller på ca. 4 cm. Legg dem i jernet og press sammen. Tortillaene blir ca. 10-12 cm. Stekes på medium til sterk varme i ca. ett minutt på hver side. Jernet fås kjøpt hos Mexmat.no
Rakfisk, løk-krem, epler, most mandelpotet med gressløk, sitronrømme og mandelpotetchips
2 ss rømme
2 ss majones
1 ss grov sennep
1 bakt rødløk
2 grønne epler, i terninger
blader av timian og finhakket gressløk
4 moste, bakte mandelpoteter med finkuttet gressløk
modnet rakfisk
mandelpotetchips som garnityr
Start med å blande løk, rømme, sennep og majones til en grov krem. Skjær epler i små terninger og legg dem i sitronvann så de ikke blir brune. Mos bakt mandelpotet og tilsett finhakket gressløk.Skjær opp passe stykker av godt modnet rakfisk.Skjær tynne skiver av mandelpotet med høvel og friter dem raskt til de er gylne. La dem renne av på et papir og dryss på litt salt.Server som i tortillalefser.