Potetvaffel
400 g kokte mandelpoteter med skall
1 banansjalottløk, finhakket og stekt i smør
2 ss smør
3 egg
140 g hvetemel
2 ts bakepulver
750 g fløte
salt og pepper
Løken freses i smør til den blir blank og myk. Kjør alle ingrediensene sammen i en foodprosessor, spe i fløten til slutt. Smak til med litt salt og pepper. Stekes i vaffeljern til de er gyllenbrune.
Lakserull
200 g laksefilet
20 g salt
15 g sukker
røykepistol, spon og plastfilm
Kutt laksefileten i lange strimler på 2x2 cm. Ha på salt og sukker og la det grave i 20 minutter. Skyll og tørk laksen godt og ha den i en romslig boks med lokk. Tilfør røyk i boksen med røykepistol og la røyken legge seg før du åpner. Rull laksestrimlene stramt inn i plastfolie slik at de blir runde. Bak i ovn i 30 minutter på 45 °C. Ha rullene over i isbad. Når de er kalde, kan de åpnes og serveres.
Tørket eggeplomme
3 eggeplommer
3 dl solsikkeolje
Varm opp oljen i en liten gryte til ca. 80 °C og ha i eggeplommene. Bak i ovn i gryta på 80 °C i 30 minutter. Tørk oljen av eggeplommene og tørk i ovn i 6 timer på 65 °C. Frys eggeplommene og riv over potetvaffelen ved servering. Alternativt kan man bruke kokt eggeplomme og drysse over.
Server potetvaffelen med lakserull, pisket rømme, revet eggeplomme og løkringer.