Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Potetvaffel med lakserull

Potetvaffel med lakserull >

Potetvaffel

400 g kokte mandelpoteter med skall

1 banansjalottløk, finhakket og stekt i smør

2 ss smør

3 egg

140 g hvetemel

2 ts bakepulver

750 g fløte

salt og pepper

 

Løken freses i smør til den blir blank og myk. Kjør alle ingrediensene sammen i en foodprosessor, spe i fløten til slutt. Smak til med litt salt og pepper. Stekes i vaffeljern til de er gyllenbrune.

 

Lakserull

200 g laksefilet       

20 g salt

15 g sukker

røykepistol, spon og plastfilm

 

Kutt laksefileten i lange strimler på 2x2 cm. Ha på salt og sukker og la det grave i 20 minutter. Skyll og tørk laksen godt og ha den i en romslig boks med lokk. Tilfør røyk i boksen med røykepistol og la røyken legge seg før du åpner. Rull laksestrimlene stramt inn i plastfolie slik at de blir runde. Bak i ovn i 30 minutter på 45 °C. Ha rullene over i isbad. Når de er kalde, kan de åpnes og serveres.

 

Tørket eggeplomme

3 eggeplommer

3 dl solsikkeolje

 

Varm opp oljen i en liten gryte til ca. 80 °C og ha i eggeplommene. Bak i ovn i gryta på 80 °C i 30 minutter. Tørk oljen av eggeplommene og tørk i ovn i 6 timer på 65 °C. Frys eggeplommene og riv over potetvaffelen ved servering. Alternativt kan man bruke kokt eggeplomme og drysse over.

Server potetvaffelen med lakserull, pisket rømme, revet eggeplomme og løkringer. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev