Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Poteter og løyrom

Poteter og løyrom >

200 g Kalix løyrom

6 bakepoteter

4 mandelpoteter, eller annen smaksrik potet

4 sjalottløk

1 hvitløk

5 dl olivenolje

1 bunt timian

200 g smør

5 dl kremfløte

5 dl melk

litt crème fraîche

100 g smør, til nøttesmør

rosmarin

3 sitroner, saft og zest

 

 

Potetkrem

Stek bakepotetene i ovnen til de er helt møre på 180 °C. Dette tar ca. 1-2 timer avhengig av størrelse. Mens de steker i ovnen, kan du varme opp fløte, melk og 200 g smør. Et lite tips er å tilsette litt hvitløk og timian for å få ekstra smak på melken.

Når bakepotetene er ferdig, kutter du dem i to. Bruk en skje for å ta ut innmaten. Spar gjerne på potetskallet, det er veldig godt å fritere senere som garnityr. Bruk en visp eller potetpresser om du har det, og tilsett fløte og melkeblandingen til potetene.

Til slutt smakes det til med litt salt og pepper før du vender inn crème fraîche etter smak.

 

 

Konfiterte poteter

Kutt mandelpoteter i to og kok i vann med litt salt til de er møre. La dem dampe av i fem minutter. Ha det opp i en liten kjele med olivenolje, et par fedd hvitløk og timian.

 

 

Nøttesmør

Ha smøret i en kjele og stek det til det er gyllent og tilsett finhakket rosmarin. Smak til med sitronzest, sitronjuice og salt etter smak. Garner med sjalottløk kuttet i skiver til slutt.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev