Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr hummer, erter og nyper i hummerbearnaise

hummer, erter og nyper i hummerbearnaise>

2 sorte hummer, a 500 g

20 erter

noen erterskudd

100 g nyper, uten kjerner

1 finhakket sjalottløk

1/3 dl bringebæreddik

1/3 dl jordnøttolje

3 ss honning

4 dl klaret smør

skall fra de 2 hummerne

3 eggeplommer

1/3 dl epleeddik

 

Kok opp 10 liter vann og kok hummerne i ett minutt. Ta dem opp og legg dem i isvann. Riv av halen og ta av skallet. Legg hummerkjøttet til side. Klørne kokes ytterligere i fem minutter og brukes til en hummersalat eller noe annet. Alt skallet knuses godt og kokes 30 minutter i klaret smør og  siktes. Smøret skal brukes til hummerbearnaisen.

Nypeskallene legges i en gryte med sjalottløk, honning, bringebæreddik, jordnøttolje og 2 dl vann. Alt kokes i ca 20 minutter over svak varme, til man har en god kompott. Smak til med salt og pepper.

Ertene renses fra belgene og lunes i litt beurre monte ved anretning.

Pisk eggeplommer, epleeddik og 2 ss vann sammen i en gryte over svak varme. Når det begynner å blir luftig og fast, piskes hummersmøret i til man får en god og fast bearnaise med hummersmak. Halene deles i 2 og tarmen fjernes. Lun dette forsiktig i beurre monte ved anretning.   

 

Beurre monte

½ liter vann

1 fedd hvitløk

5 kvister rosmarin

10 kvister timian

2 grovhakkede sjalottløk

1 ss maldonsalt

500 g smør

 

Alt kokes opp og kokes til det er ca 7 dl igjen. Deretter siktes det og brukes til å lune grønnsaker, fisk og skalldyr i.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev