Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Ørretsashimi med agurk, eple og crisp

Ørretsashimi med agurk, eple og crisp>

150 g renskåret ørretfilet

Del fileten i to på langs og kutt tynne skiver mot laksefiberne.

 

Eplevinaigrette og garnish

½ l god eplejuice

1 sjalottløk

10 g  sukker

1 dl god olivenolje

2 agurk og ½ dl eplejuicen

 

Kutt sjalottløken fint. Ha alt i en gryte og reduser til juicen begynner å tykne. Avkjøl og ha i olivenoljen under omrøring. Agurken skrelles med en asparges skreller, skrell så fine bånd av agurken, men stopp når en kommer til agurkkjernen. Bruk så et lite uthulerjern til å få små kuler av agurken.

 

Ørretskinn

skinn fra ørret

vann og litt salt

 

Skinnet skrapes lett og kokes i lett saltet vann i 3-5 minutter, til det blir mykt og kjøles så av i kaldt vann. Legg det over på silikonmatte eller et bakebrett og tørk skinnet  i ovnen på 125° C til det er tørt.

Skinnet kan oppbevares lenge i lufttett boks.

 

Puffing

nøytral olje gjerne solsikkeolje og litt salt

 

Fiskeskinnet puffes i varm olje ved 190° C, løftes over på papir, saltes lett. Dette kan også gjøres med de fleste typer fiskeskinn,

men unngå de tykkeste typene skinn. Legg båndene og kulene i en vakumpose sammen med eplereduksjonen og vakumer på 100%

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev