FOTO stian Broch
KOKK lars berbusmel og simon engen
appetitt 2/2017
Oster
Blå Kjerringøy, hvit Kjerringøy, rød Kjerringøy, Steinfjording med bokhornkløver fra Lofoten Gårdsysteri og posjert måsegg.
Tørrfisksmør
Stek tørrfisk lenge i smør ved lav temperatur. Når tørrfisken er helt gyllen og sprø siles dette av. Tørrfisken legges på tørt papir og brukes senere i dessertene eller annet. Smøret piskes luftig i isvann og smakes til med sherryeddik og salt.
Tørrfiskskinn
Skinn fra tørrfisk skrapes helt rent for kjøtt og tørkes på brett i ovn på 80 °C i 2 timer. Friteres deretter på 180 °C og toppes med maldonsalt.
Flatbrød
125 g sammalt rug
125 g sammalt bygg
125 g mel
2,5 dl varmt vann
½ ts salt
Bland alt sammen til en fast deig og la den hvile en time. Kjevle ut og stek i stekepanne til det er gyllent og sprøtt. Serveres til Hvalskinke fra Skrova i Lofoten, med god seterrømme, Bådin øl type Hoppy Saison.