Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Matjesild, brunet smør og hyllebær

Matjesild, brunet smør og hyllebær>

2 fileter matjesild eller annen spekesild

50 g usaltet smør

 

Smøret brunes godt i en kjele, siles av og smakes til med salt og sitron.

 

Agurk

Kutt agurken i små biter og salt den lett før servering.

 

Hyllebær

Hyllebær skylles i kaldt vann. Kok opp en syltelake med eplesidereddik og sukker. Ha syltelaken over bærene og hell alt over i sterile glass. Oppbevares kaldt.

Skjær tynne skiver av rugbrød og tørk dem i ovnen på 150 °C i ca 20 minutter. Avkjøles og knuses i en morter til små smuler.

Anrett silden på tallerken med agurken. Dander hyllebærene og kavringen rundt og avslutt med lunt brunet smør.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev