Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Lompe med rakfisk, løk og pepperrot

Lompe med rakfisk, løk og pepperrot>

1,5 kg kokte mandelpoteter

150 g smeltet smør

150 g hvetemel

18 g salt

 

Kok potetene forsiktig i saltet vann til de er møre. Hell av vannet og damp dem i 5 minutter. Passer gjennom en sil mens de er varme. Ha potetmassen i en tørr panne og kok ut resten av fuktigheten. Ha dette i en bolle. Tilsett mel, smeltet smør og bland til en deig. Kna i 10 minutter på benken med litt mel.

Rull til baller på 17 g og press dem flate i en tortillapresse mellom bakepapir. Stek lompene i en tørr panne på lav til middels varme i omtrent 2 minutter på hver side eller til de er gyllenbrune. Vær forsiktig slik at de ikke puffer seg.

 

Rakfisk

1 rakfisk, skinn- og beinfrie fileter skjæres i brunoise.

 


Eggekrem

15 eggeplommer
1 g salt

Visp eggeplommene og legg dem i vakuum. Steam på 65 °C i 75 minutter. Passer gjennom chinois og kjøl ned.

 

 

Pisket rømme

Pisk rømme og fyll den i sprøytepose.

 

Pepperrotjuice

Spar kjøttet til pickles og juicen til gel.

 

 

Syltelake

1000 g eddik

1000 g sukker 

2000 g vann

 

Dette kokes til det er oppløst og avkjøles.

 

Picklet pepperrot

4 l lake

500 g pepperrotmasse

 

Legg pepperrotmassen i laken mens den er varm. Avkjøles under press over natten.

 

 

Pepperrot pickles gel

1000 g picklet pepperrot
10 g agar agar

 Smakes til med pepperrotjuice.

 

Kok picklet pepperrot og agar i 1 minutt. Hell over i en metallform og kjøl ned til det stivner. Kjør den på fullt i 2 minutter og passer gjennom en chinoise. Smak til med pepperrotjuice.

 

Syltet rødløk

1 l syltelake  
20 små røde løk

Skrell og skiv løken i 1,5 mm ringer. Hell over syltelake.

 

Garnityr

Finplukket dill og revet, fersk pepperrot.

 

Stek lompene i en non-stick panne til de er gyllenbrune på begge sider og gjennomstekte. Legg ca. 3 g rakfisk på hver lompe og spre utover. La det være ca. 1,5 cm ut til kanten. Sprøyt 12 prikker med rømme, deretter eggeplommekrem og pepperotgel.

Fyll ut alle tomrom for å dekke. Riv over fersk pepperrot. Legg syltede løkringer pent i taksteinsformasjon og garner med dill.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev