En vårlig, frisk og spennende forrett!
2 dl hvitvinseddik
1 dl sukker
1 agurk
4 ss oliveolje
½ jalapeno, i ringer
2 ss lakserogn
1 dl frosne grønne erter, tint
2 ss finhakket dill
400 g laksefilet, uten skinn og ben
Kok eddik og sukker til sukkeret er løst opp. Skjær agurken i tynne skiver på langs og legg dem i syltelaken sammen med dillen. Bland sammen olivenolje, jalapeno, lakserogn, erter og dill.
Tilsett også 2 ss av syltelaken fra agurkene. Skjær laksefileten i tynne skiver og tre skivene på spyd. Krydre laksen med salt og pepper. Brenn av laksespydene med en gassbrenner slik at de er rå i midten, og varmebehandlet i kantene. Rull agurkene sammen til små vakre kunstverk og anrett dem på en tallerken sammen med laksespydene.
Ha over sausen med lakserogn, erter og dill.