Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr laksespyd med syrlig agurksalat

laksespyd med syrlig agurksalat>

En vårlig, frisk og spennende forrett!

 2 dl hvitvinseddik

1 dl sukker

1 agurk

4 ss oliveolje

½ jalapeno, i ringer

2 ss lakserogn

1 dl frosne grønne erter, tint

2 ss finhakket dill

400 g laksefilet, uten skinn og ben

 

Kok eddik og sukker til sukkeret er løst opp. Skjær agurken i tynne skiver på langs og legg dem i syltelaken sammen med dillen. Bland sammen olivenolje, jalapeno, lakserogn, erter og dill.

Tilsett også 2 ss av syltelaken fra agurkene. Skjær laksefileten i tynne skiver og tre skivene på spyd. Krydre laksen med salt og pepper. Brenn av laksespydene med en gassbrenner slik at de er rå i midten, og varmebehandlet i kantene.  Rull agurkene sammen til små vakre kunstverk og anrett dem på en tallerken sammen med laksespydene.

Ha over sausen med lakserogn, erter og dill. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev