Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Laksetartar med røkelaks, løyrom og økologisk Rørosrømme

Laksetartar med røkelaks, løyrom og økologisk Rørosrømme>

100 g avskjær fra laks, evt haler og annet

100 g kaldrøkt laks av god kvalitet som fryses

100 g løyrom

1 liten rødløk

1 Granny Smith eple

1/2 rød chili

2 ss finkuttet gressløk

1 ss limesaft

50 g pisket Rørosrømme, smakt til med salt og pepper

salt og olivenolje

litt dill som pynt

 

Kutt laksen i fine små terninger. Rødløk, eple, litt limesaft, og chili hakkes i brunoise og vendes sammen med løjrom, gressløk og olivenolje til en dressing.

Vend halvparten inn i laksetartaren og spar resten til dressingen. Kutt tynne flak av frossen røkelaks, og anrett den på laksetartaren som en ravioli. Ha på resten av dressingen og nypisket Rørosrømme. Pynt med fersk dill og olivenolje.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev