Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Laks «Jean Georges»

Laks «Jean Georges»>

Denne retten kan godt brukes som en liten forrett eller som tapas.

 

200 g renskåret laks, gjerne buken

100 g diverse tynt skårne grønnsaker som rettich og reddiker

 

4 dl H-melk

1 ts wasabi

1 ts lecitin

 

Varm opp melken til 72 °C og  tilsett wasabi og lecitin. «Blås» opp blandingen med en stavmikser til et luftig skum.

Kutt laksen i tynne strimler. Rull den opp på en pinsett til et lite «nøste» og server den naturell i ponzusausen.

De tynt skårne grønnsakene serveres naturell på laksen.

Pynt med noen friske erterspirer og luftig wasabiskum.

 

PONZUSAUS

3 dl god soyasaus

20 g finhakket sitrongress

20 g finhakket ingefær

20 g sjalottløk

20 g skåret koriander med rot

1 liten grønn thaichili

1 ss yuzu

 

Kok opp soyasausen. Tilsett resten av ingrediensene og la dette trekke i et døgn i kjøleskapet.

Sil sausen og server den kald.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev