Denne retten kan godt brukes som en liten forrett eller som tapas.
200 g renskåret laks, gjerne buken
100 g diverse tynt skårne grønnsaker som rettich og reddiker
4 dl H-melk
1 ts wasabi
1 ts lecitin
Varm opp melken til 72 °C og tilsett wasabi og lecitin. «Blås» opp blandingen med en stavmikser til et luftig skum.
Kutt laksen i tynne strimler. Rull den opp på en pinsett til et lite «nøste» og server den naturell i ponzusausen.
De tynt skårne grønnsakene serveres naturell på laksen.
Pynt med noen friske erterspirer og luftig wasabiskum.
PONZUSAUS
3 dl god soyasaus
20 g finhakket sitrongress
20 g finhakket ingefær
20 g sjalottløk
20 g skåret koriander med rot
1 liten grønn thaichili
1 ss yuzu
Kok opp soyasausen. Tilsett resten av ingrediensene og la dette trekke i et døgn i kjøleskapet.
Sil sausen og server den kald.