FOTO Kine Osan og Ulla Westbø
KOKK Ronny Myren
APPETITT 2/2009
4 dl hummerkraft
1-2 dl fløte
1 dl sherry
eddik etter smak
2 ss tomatpuré
1 stjerneneanis
4-5 fennikelfrø
2 blansjerte asparges, svisjet i pannen
Sviss tomapuré i kjele, tilsett sherry og eventuelt litt eddik.
Reduser litt og tilsett kraft. Kok opp og skum av.
Tilsett fløten, la det redusere litt og sil av.
FISK OG SKALLDYR WON TON
80 enkel farse av hvit fisk
40 selvvalgt skalldyrkjøtt
4 wontonplater
litt limeskall etter smak
egg til pensling
olje til blansjering
Bland sammen farsen med små biter av skalldyrkjøttet og litt revet limeskall.
Legg en skje på hver av wontonplatene. Pensle kantene og blansjer dem forsiktig før du steker dem i olje.
Anrett suppen i en skål med wonton og litt kjørvel på toppen.