Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Kremet fjellmandelsuppe, djevelegg og rakfisktartar

Kremet fjellmandelsuppe, djevelegg og rakfisktartar>

1 kg Fjellmandelpotet fra Oppdal

6 fedd hvitløk

5 sjalottløk

4 stilker timian

2 dl kyllingkraft

2 laurbærblad

1 l melk

5 dl fløte

cayennepepper, salt, hvit pepper og sitronjuice etter smak

 

Kutt opp potet, sjalottløk, hvitløk og laurbærblad og fres det i god olje. Ha i kyllingkraft og la dette redusere inn. Tilsett melk og 5 fløte og la dette stå og småkoke i 30 minutter før det kjøres i en hurtigmikser. Smak til med cayennepepper, salt, hvit pepper og noen dråper sitronjuice.

 

 

Djevelegg

Egg, cayennepepper, trøffelmajones, gressløk og salt.

 

Kok egg til hardkokt og avkjøl. Del egget i to og ta ut eggeplommen. Mos plommen sammen med de øvrige ingrediensene og legg den tilbake i egget.

 

 

Rakfisk tartar

Rakfisk, gressløk, sjalottløk og olivenolje.

 

Kutt rakfisk i like terninger. Ha i finkuttet gressløk, sjalottløk og olivenolje og bland sammen. Anrett suppen i passe skåler, legg en klikk tartar på toppen og avslutt med egg og urter. Garner med litt gressløk, ramsløk eller persilleolje  og urter som erterskudd. Server med flatbrød til.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev