Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Konfitert lysing, vårløktempura, syltet løk og ramsløkhollandiase

Konfitert lysing, vårløktempura, syltet løk og ramsløkhollandiase>

4 porsjonstykker lysing, ca. 80 g

 

andefett, timian, hvitløk og salt

 

Salt fiskestykkene lett i forkant slik at de setter seg litt. Varm opp fett og krydder, hold varmen på rundt 60 °C. Legg fiskestykkene ned i fettet og la dem ligge til de akkurat har trukket ferdig. La fiskestykkene gjerne ligge i fettet hvis de skal oppbevares litt før de serveres.

 

Vårløktempura

 

Tempurarøre

90 g hvetemel

60 g maisenna

1 egg

3/4 dl fløte

1,5 dl vann

3 ts bakepulver litt salt  

 

Bland alle ingrediensene raskt sammen i en bolle. Røra skal ikke blandes for mye, da blir den ikke god å jobbe med.

 

8 stilker vårløk olje til frityrsteking

salt og pepper

 

 

Forvell vårløken i saltet vann og avkjøl i kaldt vann. Ta dem ut og tørk godt av. Vendes raskt i tempurarøre og frityrstek på middels varme til de er gylne og helt sprø. Legg grønnsakene på papir for å suge opp overflødig olje. Krydre med salt og pepper.

 

 

Syltet løk

8-10 delikatesseløk

 

½ dl epleeddik

 

50 g sukker

Rens løken. Del den i to på langs og fordel i små skåler. Kok opp sukker og eddik. La løken trekke i laken i ca. 10 minutter. 

 

Ramsløkhollandaise

 

Reduksjon

1 laurbærblad

 

1 liten sjalottløk

10 pepperkorn

1 ss hvitvinseddik

1 dl hvitvin ½ dl vann

 

 

Snitt løken og ha den i en kjele med laurbær, hel pepper, eddik og vin. Kok opp og reduser forsiktig. Når det er 3-4 ss væske igjen, tar du reduksjonen av varmen og siler den.

 

 

Klaret smør

300 g smør

 

100 g ramsløkolje

 

Smelt smøret på lav varme uten å røre. Unngå å flytte på gryten slik at melkepartiklene synker til bunns. La dette stå i ca. 20 minutter slik at smøret på toppen bli helt klart.

Hell av det klarede smøret uten å få med melkepartiklene, bruk gjerne et kaffefilter. Oppbevar klarnet smør i et glass med lokk.

 

 

4 eggeplommer 

 

Salt, etter smak

 

100 g ramsløkolje

 

1 sitron

 

Pisk eggeplommene og reduksjonen over vannbad til en temmelig stiv eggedosis. Spe deretter med det klarede smøret og ramsløkolje i en tynn stråle. Pass på at smøret ikke er for varmt, det skal holde samme temperatur som eggedosisen. Fortsett å spe.

 

Hvis hollandaisen blir veldig tykk, kan man ha i litt vann for å tynne den ut. Spe i alt smøret. Smak til med salt og sitronsaft og hold sausen lun i vannbad.

 

Vannbadet bør ikke koke, da blir det for varmt.

Server fisken med tempuraen og hollandaise rundt og litt karse på toppen. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev