Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Konfitert klippfisk, tomat, blomkål og potetchips

Konfitert klippfisk, tomat, blomkål og potetchips>

200 g utvannet, skinn- og benfri klippfisk av god kvalitet

solsikkeolje som dekker fisken

2 fedd hvitløk

noen pepperkorn

 

Klippfisk, hvitløk og pepper legges i ildfastform og dekkes med solsikkeolje eller annen nøytral olje. Bak formen i ovnen på 140 °C i 30 minutter.

 

Tomatvinaigrette

1 finhakket sjalottløk

3 ss sherryvinaigrette

1 dl olivenolje

1 dl nøttesmør

3 tomater uten skinn og innmat, kuttet i terninger til tomatconcassé

salt og pepper

 

Blomkålpuré

1 blomkålhode, renset i buketter

2 dl melk

3 ss smør  

½ dl olivenolje

salt og cayennepepper etter smak

 

Blomkålen kokes i melk til den er mør. Kjøres i blender med litt olje, smør, salt og cayennepepper.

 

Potetchips

Poteter høvles tynt og friteres i nøytral olje og saltes når de er ferdige. Anrett fisken med garnityr i små skåler og pynt med basilikumblader.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev