200 g utvannet, skinn- og benfri klippfisk av god kvalitet
solsikkeolje som dekker fisken
2 fedd hvitløk
noen pepperkorn
Klippfisk, hvitløk og pepper legges i ildfastform og dekkes med solsikkeolje eller annen nøytral olje. Bak formen i ovnen på 140 °C i 30 minutter.
Tomatvinaigrette
1 finhakket sjalottløk
3 ss sherryvinaigrette
1 dl olivenolje
1 dl nøttesmør
3 tomater uten skinn og innmat, kuttet i terninger til tomatconcassé
salt og pepper
Blomkålpuré
1 blomkålhode, renset i buketter
2 dl melk
3 ss smør
½ dl olivenolje
salt og cayennepepper etter smak
Blomkålen kokes i melk til den er mør. Kjøres i blender med litt olje, smør, salt og cayennepepper.
Potetchips
Poteter høvles tynt og friteres i nøytral olje og saltes når de er ferdige. Anrett fisken med garnityr i små skåler og pynt med basilikumblader.