Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Kimchi, vafler og reker

Kimchi, vafler og reker>

Kimchi

2 store kinakål

1 stor reddich

100 g grovt havsalt, den billige typen

2 bunter vårløk

2 grønne epler

1 løk

10 hvitløksfedd

100 g ingefær

5 røde chili, uten frø

50 g koreansk chiliflakes

100 g rismel

200 ml vann

100 ml fiskesaus

 

I Korea kutter de kinakålen i fire biter på langs, men her er den kuttet i små biter, ca 2-3 cm og saltet godt.

Det har ikke så mye å si hvor mye salt man bruker, men hvor lang tid det saltes.

Det er fint å salte i ca 9-12 timer og så skylle i rennende vann til den meste av saltsmaken er borte.

Mens den ligger og skyller kan man kutte reddich og vårløk i små biter. Husk å vaske godt dem godt.

 

Kimchibase

Kok opp vann, bland med rismel og la det koke i hvertfall i 5 minutter. Det kan være du må tilsette mer vann hvis den blir for tykk.

Bland hvitløk, ingefær, chili, chiliflakes, eple, løk og fiskesaus sammen med rismel.

Bland med stavmikser eller kjøkkenmaskin til en puré. Da er alt klart til å blandes sammen, og hygiene er ekstremt viktig.

Bruk helst hansker og alt utstyr skal være helt rent.

La kimchien stå på kjøkkenbekken i et renset og vakumtett glass i 1-4 dager. Smak på blandingen hver dag.

Når den begynner å bli litt sur er den klar for å lagres i kjøleskapet.

Jo lenger tid den står på benken, jo surere blir den.

La den stå ihvertfall en uke i kjøleskapet, den er best etter 1 til 2 måneder.

 

Kimchi vafler med reker

250 g kimchi

150 g mel

50 g rismel

20 g sukker

litt salt

 

Bland alt sammen til en røre og stek i et vaffeljern.

Du kan bruke hva du liker som garnityr. Her er det brukt reker,

men  forskjellig sjømat som akkar og kongekrabbe passer fint.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev