Kimchi
2 store kinakål
1 stor reddich
100 g grovt havsalt, den billige typen
2 bunter vårløk
2 grønne epler
1 løk
10 hvitløksfedd
100 g ingefær
5 røde chili, uten frø
50 g koreansk chiliflakes
100 g rismel
200 ml vann
100 ml fiskesaus
I Korea kutter de kinakålen i fire biter på langs, men her er den kuttet i små biter, ca 2-3 cm og saltet godt.
Det har ikke så mye å si hvor mye salt man bruker, men hvor lang tid det saltes.
Det er fint å salte i ca 9-12 timer og så skylle i rennende vann til den meste av saltsmaken er borte.
Mens den ligger og skyller kan man kutte reddich og vårløk i små biter. Husk å vaske godt dem godt.
Kimchibase
Kok opp vann, bland med rismel og la det koke i hvertfall i 5 minutter. Det kan være du må tilsette mer vann hvis den blir for tykk.
Bland hvitløk, ingefær, chili, chiliflakes, eple, løk og fiskesaus sammen med rismel.
Bland med stavmikser eller kjøkkenmaskin til en puré. Da er alt klart til å blandes sammen, og hygiene er ekstremt viktig.
Bruk helst hansker og alt utstyr skal være helt rent.
La kimchien stå på kjøkkenbekken i et renset og vakumtett glass i 1-4 dager. Smak på blandingen hver dag.
Når den begynner å bli litt sur er den klar for å lagres i kjøleskapet.
Jo lenger tid den står på benken, jo surere blir den.
La den stå ihvertfall en uke i kjøleskapet, den er best etter 1 til 2 måneder.
Kimchi vafler med reker
250 g kimchi
150 g mel
50 g rismel
20 g sukker
litt salt
Bland alt sammen til en røre og stek i et vaffeljern.
Du kan bruke hva du liker som garnityr. Her er det brukt reker,
men forskjellig sjømat som akkar og kongekrabbe passer fint.