Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Kamskjellsalat med sitrusvinaigrette

Kamskjellsalat med sitrusvinaigrette>

2 gulrøtter, eller 16 bittesmå vårgulrøtter

1 appelsin

2 grønne epler, i strimler

12 sukkererter, i strimler

2 vårløk, i ringer

½ sitron

salt og pepper

8 ferske kamskjell

2 ss smør

 

Del gulrøttene i ønsket størrelse og kok dem møre i saften fra 1 appelsin. Avkjøl. Vend inn eple, sukkererter, vårløk og saften fra en halv sitron. Smak til med salt og pepper. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Stek i smør til de nesten er gjennomstekt. Dette tar ca. 1 minutt på hver side.   Tips: Server gjerne denne kamskjellsalaten som forrett i skjellet som kamskjellene kom i. Du kan også toppe retten med litt hollandaisesaus hvis du vil ha litt mer fedme.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev