Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Kamskjell med brokkolini og ramsløk

Kamskjell med brokkolini og ramsløk>

2 dl mel

2 dl lettøl

1 ts bakepulver

1 ts salt

Bland alt sammen til en glatt smete.

 

8 stilker brokkolini

 

Blansjer brokkolinien til de blir al dente. Tørk dem godt, dypp i frityrrøre og stek til de er gylne.

 

Syltet delikatesserødløk

8 delikatesserødløk

3 dl hvitvinseddik

70 g sukker

 

Kok opp hvitvinseddik og sukker. Skrell løkene og ha dem i laken. La dem trekke til de er møre og fått en fin rosa farge tvers igjennom.

 

Ramsløkmajones

2 egg

1 eggeplomme

4 dl olje

hvitvinseddik

salt og pepper

 

Pisk egg og eggeplommer sammen med litt vann. Spe med olje i en forsiktig stråle. Spe til den er passe tykk og smak til med litt hvitvinsolje, salt og pepper.

 

Pannestekte kamskjell

8 ferske kamskjell

 

Åpne kamskjellene og rens dem slik at du sitter igjen med den fine muskelen.

Stek dem i en panne til de er gylne.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev