Kamskjell og laks tangaroma
150 g laks, i terninger
3 kamskjell, i terninger
tørket tang, kjørt til pulver
tørket kamskjellrogn, kjørt til pulver
Bland alt godt og vend inn tangpulver og kamskjellrogn. Rull stramt i clingfilm og stram til med «Kofoed-metoden». Frys inn.
Kuttes i skiver på ca. ½ cm og legges på tallerken til tining. Dander resten oppå. Avslutt med råmarinert agurk, reddik, fennikel og litt løjrom.
Eplereduksjon
1 dl god eplejuice
1 ss eplecidereddik
1 ts sukker
lime, etter smak
Reduser til halvparten og smak til med litt limejuice.
Dillolje
Kjør dill og olje på termomikser på 60 °C i 6 minutter. Ikke bruk stilkene. Sil massen først gjennom en sil og så gjennom klede. La vannet synke og sil av oljen. Oppbevares i fryseren.
Tapiokakuler
Kok tapiokakuler i mye vann, 1 dl tapioka og 20 deler vann. Kok under omrøring til kulene er nesten blanke igjennom. Sil og avkjøl i rennende vann. Ha i en boks og fyll på med soyasaus.
Eple- og dillvinaigrette med soyatapioka
Bland 1 del eplereduksjon, 1 del dillolje og 1 del soyatapioka i en plastboks. Smak til med revet limeskall, limesaft og revet ingefær.