Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Kamskjell, laks, tang, løjrom og epletapioka

Kamskjell, laks, tang, løjrom og epletapioka>

Kamskjell og laks tangaroma

150 g laks, i terninger

3 kamskjell, i terninger

tørket tang, kjørt til pulver

tørket kamskjellrogn, kjørt til pulver

 

Bland alt godt og vend inn tangpulver og kamskjellrogn. Rull stramt i clingfilm og stram til med «Kofoed-metoden». Frys inn.

Kuttes i skiver på ca. ½ cm og legges på tallerken til tining. Dander resten oppå. Avslutt med råmarinert agurk, reddik, fennikel og litt løjrom.  

 

Eplereduksjon

1 dl god eplejuice

1 ss eplecidereddik

1 ts sukker

lime, etter smak

 

Reduser til halvparten og smak til med litt limejuice.

 

Dillolje

Kjør dill og olje på termomikser på 60 °C i 6 minutter. Ikke bruk stilkene. Sil massen først gjennom en sil og så gjennom klede. La vannet synke og sil av oljen. Oppbevares i fryseren.

 

Tapiokakuler

Kok tapiokakuler i mye vann, 1 dl tapioka og 20 deler vann. Kok under omrøring til kulene er nesten blanke igjennom. Sil og avkjøl i rennende vann. Ha i en boks og fyll på med soyasaus.

 

Eple- og dillvinaigrette med soyatapioka

Bland 1 del eplereduksjon, 1 del dillolje og 1 del soyatapioka i en plastboks. Smak til med revet limeskall, limesaft og revet ingefær.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev