FOTO stian broch
KOKK Lars Ivar Helgesen og Stian Floer
APPETITT 2/2009
Passende forrett til en hyggelig sommermiddag
2 ferske kamskjell pr person
god og nøytral olje
1 ss smør
litt finhakket hvitløk
sitronsaft etter smak
5 g revet pepperrot
majones
karsesalater
sesamfrø
små krutonger
Kamskjellene renses. Du kan også spørre personalet i fiskebutikken om de kan hjelpe deg.
Krydre med salt, pepper og noen urter
Stek kamskjellene i litt olje til de er gylne på hver side.
Tilsett smør, hakket hvitløk og sitronsaft.
Legg dem på et fat.
Fordel kamskjellene på ett serveringsbrett og topp dem med pepperrotmajones.
Bruk samme majonesbasen som til remuladen, men tilsett 5 g revet pepperrot.
Pynt med karsesalater, fersk revet pepperrot, sesamfrø og krutonger.