Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Kålrot og klippfisk

Kålrot og klippfisk>

Saltbakt kålrot

1 kålrot på omtrent 15 cm i diameter

1 kg trolldeig, 1 del salt, en del hvetemel og to deler vann

 

Pakk trolldeigen i centimetertykt lag rundt hele kålroten og bak i ovenen på 170 ° C i 3 timer.

La den kjøle seg ned før du tar av deigen. Kutt i centimetetykke skiver og stikk ut den formen du vil ha.

 

Kålrot- og yoghurtpuré

500 g kålrot, skrelt og kuttet i terninger

1,5dl rapsolje

vann til å dekke kålroten med

100 g avrent yoghurt

salt etter smak

 

Ha kålroten i en gryte og dekk med vann og oljen. Ha en klype salt i og kok inn væsken.

Kålroten skal være supermør, før den kjøres til puré. Om den ikke er mør før vannet er kokt inn, så ha i litt mer væske.

Kjør glatt i blender og bland inn yoghurten når alt er glatt. Smak til med salt. Varm kålrotbitene i litt rapsolje og legg dem på en var tallerken med en klatt puré.

Ha litt finkuttet vårløk over. Rasp over rikelig med dypfryst klippfisk og server.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev