Saltbakt kålrot
1 kålrot på omtrent 15 cm i diameter
1 kg trolldeig, 1 del salt, en del hvetemel og to deler vann
Pakk trolldeigen i centimetertykt lag rundt hele kålroten og bak i ovenen på 170 ° C i 3 timer.
La den kjøle seg ned før du tar av deigen. Kutt i centimetetykke skiver og stikk ut den formen du vil ha.
Kålrot- og yoghurtpuré
500 g kålrot, skrelt og kuttet i terninger
1,5dl rapsolje
vann til å dekke kålroten med
100 g avrent yoghurt
salt etter smak
Ha kålroten i en gryte og dekk med vann og oljen. Ha en klype salt i og kok inn væsken.
Kålroten skal være supermør, før den kjøres til puré. Om den ikke er mør før vannet er kokt inn, så ha i litt mer væske.
Kjør glatt i blender og bland inn yoghurten når alt er glatt. Smak til med salt. Varm kålrotbitene i litt rapsolje og legg dem på en var tallerken med en klatt puré.
Ha litt finkuttet vårløk over. Rasp over rikelig med dypfryst klippfisk og server.