Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr torsk, erterpuré, eplebacon og baconskum

torsk, erterpuré, eplebacon og baconskum>

200 g benfri torskefilet

1 ss finhakket gressløk

50 g kamskjell

1 eggeplomme

½ dl fløte

1 ss solsikkeolje

10 g smør

½ ts   sitronzest

salt og cayennepepper

 

Ta skinnet av fileten på torsken og skrap det godt. Fileten saltes og pepres. Kjør kamskjellene med salt til en seig farse. Spe med eggeplomme og fløte, smak til med gressløk, sitronzest og cayennepepper. Smør farsen på skinnet og legg torskefileten over farsen.

Rull den inn i klingfilm som en pølse og posjer den i ovnen på 60 °C i ca 30 minutter til kjernetemperaturen er 40 °C. Avkjøles i isvann. Skjær tosken i porsjonstykker a 60 g og stek den i solsikkeolje og smør rett før servering.

 

Erterpuré

100 g frosne erter

40 g smør

½ dl fløte

½ ts salvie, finhakket

salt og pepper

 

Klar smøret med salvie. Ertene kokes i vann og salt og kjøres i blender med salviesmøret. Spe med fløte og sil av. Smak til med salt og pepper.

 

Rødbeter og pepperrot

160 g rødbeter

2 dl eplesaft

2 g fennikelfrø

½ dl olivenolje

2 dl vann

½ dl epleeddik

5 hele pepperkorn

2 dl vann

1 ss sukker

10 g fersk pepperrot

rødbetskudd

 

Kok opp eplesaft, eddik og vann sammen med pepper, fennikelfrø og sukker. Kok rødbetene i laken til de er møre og avkjøl. Rødbetene skjæres i store kuber og deretter i tynne skiver på påleggsmaskin. Pepperroten rives over rødbetene rett før servering. Serveres med rødbetskudd og karse.

 

Eplebacon og bønner

30 g hestebønner

10 g ferske berlottibønner

20 g bacon

1 eple

1 ss gressløk, finhakket

½ dl olivenolje

1 ss solsikkeolje

salt

 

Bacon kuttes i terninger og stekes sprø i solsikkeolje. Kok bønnene møre i saltet vann og rens dem for skall. Eplene renses for skall og kjerner og kuttes i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene rett før servering og smak til med salt og olivenolje.

 

Baconskum

20 g bacon

2 sjalottløk, grovhakket

1 dl hvitvin

1 dl kyllingkraft

1 hvitløkfedd, finhakket

1 ss smør

½ dl fløte

½ dl melk

1 persillestilk

10 g smør

½ ts sitron

salt og pepper

 

Fres sjalottløk, hvitløk, bacon og persille i smør. Tilsett hvitvin og kyllingkraft. La det koke i 20 minutter. Sil av, tilsett fløte og melk, og la det koke i 15 minutter. Smak til med smør, salt, pepper og sitron. Skummes med en stavmikser rett før servering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev