1 hjertesalat
1 små rød delikatesløk eller sjalottløk
100 g stikkelsbær
40 g løyrom
rugbrød
2 eggeplomme
maldon salt
Gravet eggeplomme
Legg eggeplommer i en 40/60 % sukker og salt blanding i 2 dager.
Skyll og tørk over natta på 65 ° C.
Kok opp syltelake 1-2-3 på eddik, sukker, vann og legg i stikkelsbær. Kjøl ned.
Rugbrød kuttes i veldig tynne skiver og springles med olivenolje, salt og pepper.
Stek dem i ovnen på 180° C i 4 minutter til krispy chips.
Dill majones
2 eggeplommer
1 ss sennep
salt, eddik, sitronjuice smakes med 5 dl dillolje
Legg eggeplommene i en bolle sammen med eddik, sennep, salt.
Bland sammen og visp inn dillolje. Smak med sitronjuice.
Vask hjertesalat for ord og del den to. Hell på litt av syltelaken fra stikkelsbær. Dekk hjertesalaten godt med løyrom.
Kutt løken i tynne skiver, legg på toppen sammen med løyrom og sylta stikkelsbær. Dryss på litt maldonsalt påtil slutt.
Dander med rugbrød chips, dekket med revet og gravet eggeplomme.