Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Hjertesalat, løyrom og gravet eggeplomme

Hjertesalat, løyrom og gravet eggeplomme>

1 hjertesalat

1 små rød delikatesløk eller sjalottløk 

100 g stikkelsbær

40 g løyrom

rugbrød

2 eggeplomme

maldon salt

Gravet eggeplomme 

 

Legg eggeplommer i en 40/60 % sukker og salt blanding i  2 dager. 

Skyll og tørk over natta på 65 ° C.

 

Kok opp syltelake 1-2-3 på eddik, sukker, vann og legg i stikkelsbær. Kjøl ned.

Rugbrød kuttes i veldig tynne skiver og springles med  olivenolje, salt og pepper.

Stek  dem i ovnen på 180° C  i 4 minutter til  krispy chips.

 

 

Dill majones

2 eggeplommer

1 ss sennep

salt,  eddik, sitronjuice smakes  med 5 dl dillolje

 

Legg eggeplommene i en bolle sammen med eddik, sennep, salt.

Bland sammen og visp inn dillolje. Smak med sitronjuice.

 

Vask hjertesalat for ord og del den to. Hell på litt av syltelaken fra stikkelsbær. Dekk hjertesalaten godt med løyrom.

Kutt løken i tynne skiver, legg på toppen sammen med løyrom og sylta stikkelsbær. Dryss på litt maldonsalt påtil slutt.

Dander med rugbrød chips, dekket med revet og gravet eggeplomme.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev