Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Gravlaks, posjert egg og sennepsemulsjon

Gravlaks, posjert egg og sennepsemulsjon >

laks, ørret eller røye

like deler salt og sukker, nok til å dekke fileten godt med salt

dill etter ønske

1 sjalottløk

sennepsfrø etter ønske

 

Eller slik

1 kg laksefilet

100 g sukker

100 g salt

1 bunt hakket dill

1 mellomstor sjalottløk

1 ss sennepsfrø

1 ts hel pepper

 

Sukker og salt vendes godt rundt laksen. Dekk fileten med de resterende ingrediensene. Legg fileten i lett press i ca 2 døgn i kjøleskap. Snu etter et døgn. Tørk av fileten med papir og server.

 

Posjert egg eller vaktelegg

5 deler vann og 1 del eddik, til posjering        

isvann       

saltvann: 10 del vann, 1 del salt

5 egg, klekket i bolle

 

Kok opp eddikvannet. Trekk til side. Rør rundt i vannet og legg eggene forsiktig i mens vannet fortsatt er i bevegelse. Prøv og få ett og ett egg opp i om gangen. Ha en liten bevegelse i vannet til de er ferdige. Konsistensen skal være som bløtkokt egg. Legg dem deretter i isvann til de er kalde. La dem trekke i saltlaken i 10 minutter før de legges på brett med god olivenolje. Lunes før servering.

 

Sennepsemulsjon

3 ss dijonsennep

1 ss akasiehonning, ev 2 ss sukker

1 dl nøytral olje

1 ts sherryvinaigrette, kan også bruke sitron 1 ss finhakket dill

salt og pepper

 

Alt blandes sammen.

 

Melbatoast

Fint brød skjæres i tynne skiver og legges på et bakebrett med god olivenolje og maldonsalt. Stek brødet i ovnen til brødet er gyllent. Anrett alle ingrediensene på toasten og pynt med litt dill.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev