Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Gravet laks, pepperrotkrem, egg og lakserogn

Gravet laks, pepperrotkrem, egg og lakserogn>

500 g laks

100 g grovsalt

80 g sukker

1 neve dill

zest fra 2 appelsiner

zest fra 3 sitroner

 

Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor.

Gni inn laksen med blandingen slik at den dekker hele fisken.

Pakk inn i plastfolie og legg press på. La stå i kjøleskapet i to dager.

Ta ut laksen og skyll den godt. Del i skiver eller terninger for servering.

 

Pepperrotkrem

100 g crème fraîche

60 g finreven pepperrot

1 eggeplomme

50 g finhakket dill

 

Pisk alt sammen til det får en tykk konsistens.

 

Garnityr til gravet laks

gravet laks i passe biter

1 ss lakserogn

20 g finkuttet fennikel

1 eggeplomme

litt dill

1 ss estragonmajones

brødkrutonger

 

Anrett på en tallerken med biter av laks, brødkrutonger og resten av garnityret.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev