FOTO stian Broch
KOKK angus Hugøy, Olav Egeberg og Dave Mc Carty
appetitt 3/2015
500 g laks
100 g grovsalt
80 g sukker
1 neve dill
zest fra 2 appelsiner
zest fra 3 sitroner
Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor.
Gni inn laksen med blandingen slik at den dekker hele fisken.
Pakk inn i plastfolie og legg press på. La stå i kjøleskapet i to dager.
Ta ut laksen og skyll den godt. Del i skiver eller terninger for servering.
Pepperrotkrem
100 g crème fraîche
60 g finreven pepperrot
1 eggeplomme
50 g finhakket dill
Pisk alt sammen til det får en tykk konsistens.
Garnityr til gravet laks
gravet laks i passe biter
1 ss lakserogn
20 g finkuttet fennikel
1 eggeplomme
litt dill
1 ss estragonmajones
brødkrutonger
Anrett på en tallerken med biter av laks, brødkrutonger og resten av garnityret.