1,2 kg rå sjøkreps eller hummer
200 g smør
1 kvast estragon
revet skall av ½ sitron, pluss litt sitronsaft
1 eggeplomme
20 g brødkrumme
Kjør alt i foodprosessor eller med en stavmikser til det er rørt godt inn i smøret. Ha dette over sjøkrepsen i ett tynt lag. Vi ruller den ofte i plastfilm eller matpapir til en oval pølse som vi kan kutte når den er kald i tynne skiver, for eksempel med ostehøvel. Gratiner på 230 °C i ca 4-5 minutter. Du kan prøve å løfte kjøttet ut av skallet med en gaffel, når det akkurat går er den klar. Det er faktisk bedre med litt for lite gratinert enn for mye. Smøret kan oppbevares noen dager i kjøleskapet, eller ev også fryses hvis du lager mye.
Server sjøkrepsen varm sammen med grillet brød som er smurt inn med litt god oliven- eller rapsolje og en grønn salat med sitron og olje på. Enkelt tilbehør er det beste til sjøkreps, synes jeg, fordi den smaker så mye i seg selv.