500 g klippfisk, skinn- og beinfri, utvannet
3 fedd hvitløk, hakket
15 grillede paprikaer uten skall, fås kjøpt ferdig renset
2 fedd hvitløk
zest og saft av 1 sitron
½ ts røkt paprikapulver
2 dl olivenolje
15 baguetteskiver, penslet med olje og grillet
15 ansjosfileter fra Cantabria, Consorico
15 tannpirker eller små trespyd
Legg klippfisken i en egnet ildfast form. Strø over hakket hvitløk og dekk med aluminiumsfolie eller lokk. Bak fisken på 150 °C i 25-30 minutter til den flaker seg fint.
Pisk fisken sammen med kraften i mikser mens du sper med olivenolje. Piskes glatt og smakes til med sitron og røkt paprikapulver.
Ha i sprøytepose og fyll paprika med klippfiskkremen. Legg paprikaen på toast og legg over en ansjosfilet. Strø gjerne over litt hakket persille.