500 g hvetemel
1 pakke tørrgjær
5 dl øl
2 ss salt
1 ss malt pepper
800 g skinn og beinfri torsk eller hysefilet
800 g pommes frites
4 liter frityrolje
1 sitron
1 dl majones
50 g hakket sylteagurk
3 ss finhakket kapers
3 ss finhakket persilleblader
1 ss sitronsaft
1 sjalottløk
2 finhakkede ansjosfileter
salt og pepper til smak
Bland mel, tørrgjær, øl, salt og pepper. Varm oljen til 180 °C i en kjele, hvis du ikke har en frityrkoker. Vend filetene i mel og dypp dem i ølblandingen. Friter bitene i olje i 5-6 minutter til de er gyldenbrune. Friter pommes frites i olje i ca. 4-5 minutter til de gyldenbrune. Krydre alt med litt havsalt og sitron.
Remulade
Bland sylteagurk, kapers, ansjosfilet, persille, sjalottløk og sitronsaft. Krydre med salt og pepper etter smak. Server gjerne med eddik til.