Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Fish & chips

Fish & chips>

 500 g hvetemel

1 pakke tørrgjær

5 dl øl

2 ss salt

1 ss malt pepper

800 g skinn og beinfri torsk eller hysefilet

800 g pommes frites

4 liter frityrolje

1 sitron

 

1 dl majones

50 g hakket sylteagurk

3 ss finhakket kapers

3 ss finhakket persilleblader

1 ss sitronsaft

1 sjalottløk

2 finhakkede ansjosfileter

salt og pepper til smak

 

Bland mel, tørrgjær, øl, salt og pepper.  Varm oljen til 180 °C i en kjele, hvis du ikke har en frityrkoker.  Vend filetene i mel og dypp dem i ølblandingen. Friter bitene i olje i 5-6 minutter til de er gyldenbrune. Friter pommes frites i olje i ca. 4-5 minutter til de gyldenbrune. Krydre alt med litt havsalt og sitron.    

 

Remulade

Bland sylteagurk, kapers, ansjosfilet, persille, sjalottløk og sitronsaft. Krydre med salt og pepper etter smak. Server gjerne med eddik til.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev