Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Fish and chips

Fish and chips>

Chip on a Stick

Medium store matpoteter høvles på mandolin og tres på satayspyd med 1 mm mellomrom på hver skive. Husk å legg spydene i kaldt vann hvis de ikke skal friteres med en gang.

 

Tempurarøre

13 g fersk gjær

4 dl Farris

250 g hvetemel

½ ss bakepulver

½ ss sriracha saus

en klype salt og pepper

 

Bland sammen gjær og Farris. Rør forsiktig inn melet og resten av ingrediensene. La det svelle i 1 time før bruk. Forvarm frityrolje til 160 °C. Dypp potetspydene i tempurarøren så det dekker potetlagene. Senk potetene i oljen og vend hvert 30. sekund til de er sprø og gylne. Legg spydene på papir slik at oljen renner av. Strø på salt og ønsket krydder.

 

Løyrom

1 boks løyrom

½ rødløk

20 strå av gressløk

1 dl seterrømme

finhakket rødløk og gressløk

 

Piggvarfett

1 piggvar

5 eggehviter

3 dl pankobrød

1 dl hvetemel med salt og pepper

 

Fileter piggvaren og legg fettramsen fra fisken til side. Kjør eggehvitene glatt i en kjøkkenmaskin. Vend piggvarfettet i melblandingen, så i eggehvite, deretter i pankobrødet, så i eggehvitene og til slutt i pankobrødet igjen. Friteres på 170 °C til det er gyllent og sprøtt.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev