FOTO fredrik Rnge
KOKK Christian Andre Pettersen
Appetitt 3/2016
Chip on a Stick
Medium store matpoteter høvles på mandolin og tres på satayspyd med 1 mm mellomrom på hver skive. Husk å legg spydene i kaldt vann hvis de ikke skal friteres med en gang.
Tempurarøre
13 g fersk gjær
4 dl Farris
250 g hvetemel
½ ss bakepulver
½ ss sriracha saus
en klype salt og pepper
Bland sammen gjær og Farris. Rør forsiktig inn melet og resten av ingrediensene. La det svelle i 1 time før bruk. Forvarm frityrolje til 160 °C. Dypp potetspydene i tempurarøren så det dekker potetlagene. Senk potetene i oljen og vend hvert 30. sekund til de er sprø og gylne. Legg spydene på papir slik at oljen renner av. Strø på salt og ønsket krydder.
Løyrom
1 boks løyrom
½ rødløk
20 strå av gressløk
1 dl seterrømme
finhakket rødløk og gressløk
Piggvarfett
1 piggvar
5 eggehviter
3 dl pankobrød
1 dl hvetemel med salt og pepper
Fileter piggvaren og legg fettramsen fra fisken til side. Kjør eggehvitene glatt i en kjøkkenmaskin. Vend piggvarfettet i melblandingen, så i eggehvite, deretter i pankobrødet, så i eggehvitene og til slutt i pankobrødet igjen. Friteres på 170 °C til det er gyllent og sprøtt.