Crêpesrøre
3 dl bokhvetemel
2,5 dl vann
5 egg
2,5 dl melk
60 g smør
Bland vann, egg og melk sammen i en mikser. Sikt inn mel under omrøring og spe inn smeltet smør til slutt. La røren stå i to timer og svelle før steking.
Stek crêpene på høy varme og lag dem så tynne som mulig.
Forskjellig toppingER
Reker, krepsehaler og chilimajones
Chilimajones
250 g hjemmelaget majones
½ chili
sirachasaus
salt og pepper
saft og skall fra ½ sitron
Hakk chili og kjør den med litt majones i thermomikser til glatt puré. Bland med resten og smak til med sirachasaus, salt, pepper, sitronskall og saft.
Reker og krepsehaler
100 g reker
100 g krepsehaler
100 g chilimajones
3 hardkokte egg, kuttet i terninger
½ sitron
litt dill
Bland alt sammen. Riv i sitronskall og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Vend inn hakket dill. Legg reke- og krepsblandingen opp på crêpene og topp med hjertesalat og rugbrødkrutonger.
Kylling, hoisinsaus og peanøtter
150 hoisinsaus
3 ss soyasaus
1 ss chipotlesaus
100 peanøtter, skal være ristet i ovnen, dette er viktig for smaken
1 lime, med skall og saft
1 ss revet ingefær
Kjør alt til en tykk masse i mikser og riv i ingefær og limeskall. Vend inn hakkede peanøtter til slutt.
Varmen kylling og smak til med hoisinsausen.
Legg på crêpene og topp med vårløk, mango og reddik.
Røket laks, pepperrot, Snøfrisk og rogn
Sennepsdressing av ½ liter majones og 150 g sennep
Bland dette og smak til med salt og ristet sortpepper. Riv i skall fra ½ sitron og ha i saften.
Snøfrisk-krem
100 g Snøfrisk
100 g crème fraîche
1/4 ts cayennepepper
pepperrot
salt og ristet sortpepper
saft og skall av 1/4 sitron
Stivpisk crème fraîche og bland med Snøfrisk. Smak til med cayennepepper, revet pepperrot, salt, ristet sortpepper. Revet skall og saft fra 1 sitron. Legg klikker med dette på crêpene og tynne skiver av røkt laks. Topp med lakserogn, hjertesalat, reddik og agurk.