Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Chirashisushi

Chirashisushi>

Chirashisushi er enkelt å lage og er opprinnelig en bolle fylt med tang i bunnen og sushiris.

Man varierer toppingen enten slik sushikokken anbefaler eller selv ønsker.

Det finnes ingen faste regler for ingredienser eller kombinasjoner. Veldig enkel og lett måte å servere på.

 

Chirashisushi

3,5 dl ris

4 dl vann

½ dl riseddik

30 g sukker

1 klype salt

1 knivspiss dashi, kan sløyfes

 

Skyll risen i kaldt vann, kok opp og la det småputre i 15 minutter, eller til den er ferdig. Når risen er ferdig har man den over i en trebolle.

Ha riseddik, sukker, salt og dashi i en kjele. Varm til alle ingrediensene er oppløst. Viktig at det ikke koker. Tilsett eddikblandingen i risen og avkjøl til romtemperatur.

 

Forslag til topping

Laks, torsk, makrell, tunfisk, syltet rødløk, syltet ingefær, koriander, vårløk, avokado, rogn, bønnespirer, wasabi, sesamfrø, kamskjell,  

sjøkreps, kråkebolle eller krydderkarse. Dette er Japans svar på pytt i panne. Her er det ingen fasit. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev