ferdig blandet tigermelk
5 dl kokosmelk
1 habanero chili
1 cm ingefær
½ sitronstang
1 boks Aji Amarillo paste
5 dl ferskpresset limejuice
500 g kveitefilet
1 maiskolbe
Kjør ingrediensene sammen på stavmikser og infuser over natten.
Limejuicen blandes med det øvrige og smakes godt til med salt, den trenger mer enn du tror. Søtpotetene bakes på salt i 3 timer og på 150 °C i ovnen.
Korianderolje
60 % koriander
40 % nøytral olje
Kjør dette sammen på en blender på høyeste hastighet i 10 minutter og sil av.
Fritert mais
Mais friteres på 150 °C i ca. 1,5-2 minutter. Den skal lage poppelyd, men vil ikke bli som popcorn av utseende. Legges på papir og saltes godt. Bruk ca. 120 g kveitefilet per porsjon. Dette kuttes i små terninger og vendes i rikelig med tigermelk i 5 minutter før servering. Anrett gjerne med en syrlig salat laget på rettich, koriander, limejuice og tørkede chili-tråder på toppen.
Tigermelk
2 chili
2 ss finhakket løk
1-2 fedd hakket hvitløk
1 bit finhakket ingefær
2 ss olje
saften av 8 lime
½ ts salt
en bunt koriander
Finhakk ingrediensene og mos dem med en blender. Juster styrken og la den trekke.