1 spansk blekksprut, tint, El rey del Pulpo er et bra merke
1 løk
1 gulrot
1 stangselleri
1 hvitløk
1 kvist timian
havsalt
2 dl hvitvin og vann til å dekke
1 dl eplecidereddik
røkt paprikapulver, Pimient de la Vera
god olivenolje og persille
Rens blekkspruten, ta av hodet under øynene og fjern nebbet som sitter midt under. Gni blekksprutarmene inn med havsalt og la det stå i 15 minutter. Skyll godt i kaldt vann.
Kutt grønnsakene i terninger og fres dem lett i olje. Tilsett hvitvin og eddik, legg i blekksprutarmene og dekk med vann hvis nødvendig.
La det trekke på svak varme i 1,5-2 timer under lokk. Sjekk om blekkspruten er ferdig ved å stikke en kniv gjennom tykkeste del på armen.
Avkjøl i kraften til romtemperatur. Kutt blekkspruten i tynne skiver og legg utover en tallerken. Hell over god olivenolje, dryss på paprikapulver og persille. Serveres med sitron og kokte poteter.