Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Blåskjellsuppe med øl

Blåskjellsuppe med øl>

2 ss smør

½ løk

1 kg blåskjell

2 dl hveteøl

timian og bladpersille

 

Rens blåskjellene, kast ødelagte skjell, skrell og hakk løken.

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og surr løken på middels varme til den er blank. Ha i en kvast timian.

Ha i skjellene, skru opp temperaturen og sett på lokk et minutt eller to.

Hell over ølet, sett på lokk og la skjellene dampe seg noen minutter til alle er åpne.

Hakk en håndfull bladpersille og ha over ved servering.

 

Aîoli med røkt chipotle

1 eggeplomme

2 dl nøytral olje

1 ss god olivenolje

2 fedd finhakket hvitløk

1 chipotle, meksikansk røkt chili

1 lime

 

Lag majones og tilsett finhakket røkt pepper. Smak til med litt lime og limezest.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev