Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Bakt torsk, kålrotpuré, kapers og bacon

Bakt torsk, kålrotpuré, kapers og bacon>

Et stykke torskefilet med skinn, eller en hel torsk som du fileterer selv. Ta vare på skinnet. Bak torskefileten i ovnen på 160 °C med smør, hvitløk, salt og pepper i ca 15 minutter.

 

Kålrotpuré

1 kålrot

1 gulrot

smør, olivenolje og salt

 

Kålrot og gulrot skjæres i biter, kokes mør i vann og dampes av litt. Bitene kjøres i en blender. Smak til med smør, olivenolje og salt.

 

 

Kapers- og baconvinaigrette

½ sjalottløk

2 ss hakket kapers

2 ss sprøstekt bacon

2 dl olivenolje

1 ss soya

pepper og salt

 

 

Sprøtt torskeskinn

Ta vare på torskeskinnet når du fileterer fisken. Fjern alt av skjell og fiskekjøtt på skinnet. Dette er veldig viktig. Dypp skinnet i kokende vann i maks 5 sekunder. Tørk skinnet og legg det på et bakepapir og la det tørke. Når det er helt sprøtt og tørt, det tar 1-2 døgn, friteres skinnet på 180 °C. Legg en klatt av kålrotpuré i bunnen av en skål og fiskestykkene på toppen. Avslutt med sprøtt torskeskinn og vinaigretten.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev