500 g laksefilet
4 dl leche de tigre
1 ss oystersaus
1 ss teriyakisaus
2 ss sesamolje
1 ss hoisinsaus
syltet ingefær
won-ton plater
olje til fritering
2 vårløk
1 avokado
koriander
½ finhakket habanero chili, uten frø
20 g grovhakkede peanøtter
2 ss sesamfrø
Varm opp olje i en gryte med høye kanter, pass på da det kan lett koke over.
Test med en liten bit hvitt brød om oljen er varm nok.
Det skal ta ca 30-35 sekunder for brødet å bli gyllenbrunt. Friter won-ton platene og legg dem på et tørkepapir.
Skjær bort alt mørkt fra laksefileten og skjær den i tynne skiver.
Skjær avokadoen i 1 cm store kuber. La dem ligge i vann med litt limejuice om de ikke skal brukes med en gang.
Skjær vårløken tynt og ha den i isvann. Hakk peanøtter grovt. Ha oyster-, teriyaki- og hoisinsaus og sesamolje i leche de tigren sammen med finhakket chili etter smak og bland godt sammen.
Smak til med salt og lime.
Ha fisken i en skål som står på is, det er veldig viktig at det holdes veldig kaldt.
Ha i peanøtter, vårløk og avokado og hell over den asiatiske leche de tigren. Salt og bland rundt i noen minutter til laksen begynner å skifte farge i kantene.
Fordel laksen på tallerkenene og øs over med leche de tigre. Strø litt sesamfrø over og legg noen won-ton plater på toppen.