Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Asiatisk ceviche

Asiatisk ceviche>

500 g laksefilet

4 dl leche de tigre

1 ss oystersaus

1 ss teriyakisaus

2 ss sesamolje

1 ss hoisinsaus

syltet ingefær

won-ton plater

olje til fritering

2 vårløk

1 avokado

koriander

½ finhakket habanero chili, uten frø

20 g grovhakkede peanøtter

2 ss sesamfrø

 

Varm opp olje i en gryte med høye kanter, pass på da det kan lett koke over.

Test med en liten bit hvitt brød om oljen er varm nok.

Det skal ta ca 30-35 sekunder for brødet å bli gyllenbrunt. Friter won-ton platene og legg dem på et tørkepapir.

Skjær bort alt mørkt fra laksefileten og skjær den i tynne skiver.

Skjær avokadoen i 1 cm store kuber. La dem ligge i vann med litt limejuice om de ikke skal brukes med en gang.

Skjær vårløken tynt og ha den i isvann. Hakk peanøtter grovt. Ha oyster-, teriyaki- og hoisinsaus og sesamolje i leche de tigren sammen med finhakket chili etter smak og bland godt sammen.

Smak til med salt og lime.

Ha fisken i en skål som står på is, det er veldig viktig at det holdes veldig kaldt.

Ha i peanøtter, vårløk og avokado og hell over den asiatiske leche de tigren. Salt og bland rundt i noen minutter til laksen begynner å skifte farge i kantene.

Fordel laksen på tallerkenene og øs over med leche de tigre. Strø litt sesamfrø over og legg noen won-ton plater på toppen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev