Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Ål r, teryakiglace, grønne tomater og sitronverbena

Ål, teryakiglace, grønne tomater og sitronverbena>

Røkt ål

Etter at ålen er drept og renset legges den i saltlake over natta. Dra av alt slim og tørk godt. Varmrøykes over einebærkvister på rundt 60 °C til den er ferdig. Dra av skinnet og skjær i to på langs. Trim vekk beinet og skjær i rektangulære stykker.

 

Teryakiglace

1 dl soyasaus

4 ss vann

2 ss sukker

2 ts risvineddik

1 hvitløkfedd

1 ss frisk ingefær

 

Kokes ned til sirupkonsistens.

 

Brent agurk

Midten eller hjertet av agurken skjæres i rektangulært stykke og svis av med gassbrenner.

 

 

Grønn gazpachio

Ca. 6 grønne tomater

1-2 avokado

avskjær fra 1 agurk

1 liten bunt sitronverbena

salt etter smak

 

Kok de grønne tomatene i 1-2-3 syltelake til de er myke. Kjør i blender med avokado, agurk og sitronverbena til en passe tjukk suppe eller puré. Passer gjennom fin sil.

Pensle den røkte ålen med teryakiglace. Anrett med brent agurkhjerte og en god kladd grønn gazpachio.

Pynt med for eksempel med syltet grønn tomat, rå stangselleri og blader av sitronverbena og matsyre.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev