Røkt ål
Etter at ålen er drept og renset legges den i saltlake over natta. Dra av alt slim og tørk godt. Varmrøykes over einebærkvister på rundt 60 °C til den er ferdig. Dra av skinnet og skjær i to på langs. Trim vekk beinet og skjær i rektangulære stykker.
Teryakiglace
1 dl soyasaus
4 ss vann
2 ss sukker
2 ts risvineddik
1 hvitløkfedd
1 ss frisk ingefær
Kokes ned til sirupkonsistens.
Brent agurk
Midten eller hjertet av agurken skjæres i rektangulært stykke og svis av med gassbrenner.
Grønn gazpachio
Ca. 6 grønne tomater
1-2 avokado
avskjær fra 1 agurk
1 liten bunt sitronverbena
salt etter smak
Kok de grønne tomatene i 1-2-3 syltelake til de er myke. Kjør i blender med avokado, agurk og sitronverbena til en passe tjukk suppe eller puré. Passer gjennom fin sil.
Pensle den røkte ålen med teryakiglace. Anrett med brent agurkhjerte og en god kladd grønn gazpachio.
Pynt med for eksempel med syltet grønn tomat, rå stangselleri og blader av sitronverbena og matsyre.