Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Akkar og løk-krem

Akkar og løk-krem>

Akkar fra Fjordene 

Rens fersk stor akkar for innvoller, brusk og hinner. Gni akkaren godt med salt og la ligge et par minutter. Skyll og frys den deretter. Strimles i tynne skiver. Varm litt god olivenolje i en kjele, løft av og ha i akkaren, strimlet ramsløk, salt og litt sitronsaft. Løft ut etter 20-30 sekunder, akkaren skal kun bli varm ikke og anrett.

 

Hvitløk- ramsløk-krem

200 g hvitløk

4 dl fløte

 

Forvell hvitløken  2 ganger. Kok så møre i fløte. Sil av og kjør til purè på en mikser. Spe med ramsløksolje til passe smak og farge.

 

Ramsløksolje

100 g ramsløk

50 g spinat

200 g solsikkeolje

 

Kjør ingrediensene i en termomikser på 80° C i 5 minutter. La det stå over natten, deretter siles og dekanteres oljen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev