Akkar fra Fjordene
Rens fersk stor akkar for innvoller, brusk og hinner. Gni akkaren godt med salt og la ligge et par
minutter. Skyll og frys den deretter. Strimles i tynne skiver.
Varm litt god olivenolje i en kjele, løft
av og ha i akkaren, strimlet ramsløk, salt og litt sitronsaft.
Løft ut etter 20-30 sekunder, akkaren skal kun bli varm ikke og anrett.
Hvitløk- ramsløk-krem
200 g hvitløk
4 dl fløte
Forvell hvitløken 2 ganger. Kok så møre i fløte. Sil av og kjør til purè på en mikser. Spe med
ramsløksolje til passe smak og farge.
Ramsløksolje
100 g ramsløk
50 g spinat
200 g solsikkeolje
Kjør ingrediensene i en termomikser på 80° C i 5 minutter. La det stå over natten, deretter siles og dekanteres oljen.