Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Akevittgravet laks, asparges, og sennepsvinaigrette

Akevittgravet laks, asparges, og sennepsvinaigrette >

Akevittgravet laks

1 laksefilet

100 g sukker

100 g salt

2 ss toastet fennikelfrø

2 ss støtt karve

2 ss paradisfrø

1 ss toastet sort pepper

1 ss toastet koriander

1 kvast fersk dill, finhakket

finrevet skall av ½ sitron

 

Renskjær fileten for bein. Toast, riv, knus, hakk alle ingrediensene og legg dem direkte på fisken. Dryss over blandingen med salt og sukker til det dekker. La dette stå i 1-2 døgn i kjøleskapet. Behold krydderet på ved servering. Server fisken sammen med en salat på kokte nypoteter og asparges. Hell over estragonolje og vinaigrette.

 

Estragonolje

1 bunt estragon

1 neve spinat

5 ss gressløk

1 dl solsikkeolje

 

Alle ingrediensene kjøres til en pure i en blender. Kok dem videre på svak varme i 10 minutter og sil gjennom en finmasket sil.

 

Sennepsvinaigrette

2 ss epleeddik

3 ss grov sennep

2 ss dijon sennep

2 ss sukker

1 ss salt

2 dl solsikkeolje

 

Bland eddik, grov sennep, dijon sennep, sukker og salt. Spe forsiktig med solsikkeolje og smak til med, salt, pepper, sukker og sitronsaft.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev