Akevittgravet laks
1 laksefilet
100 g sukker
100 g salt
2 ss toastet fennikelfrø
2 ss støtt karve
2 ss paradisfrø
1 ss toastet sort pepper
1 ss toastet koriander
1 kvast fersk dill, finhakket
finrevet skall av ½ sitron
Renskjær fileten for bein. Toast, riv, knus, hakk alle ingrediensene og legg dem direkte på fisken. Dryss over blandingen med salt og sukker til det dekker. La dette stå i 1-2 døgn i kjøleskapet. Behold krydderet på ved servering. Server fisken sammen med en salat på kokte nypoteter og asparges. Hell over estragonolje og vinaigrette.
Estragonolje
1 bunt estragon
1 neve spinat
5 ss gressløk
1 dl solsikkeolje
Alle ingrediensene kjøres til en pure i en blender. Kok dem videre på svak varme i 10 minutter og sil gjennom en finmasket sil.
Sennepsvinaigrette
2 ss epleeddik
3 ss grov sennep
2 ss dijon sennep
2 ss sukker
1 ss salt
2 dl solsikkeolje
Bland eddik, grov sennep, dijon sennep, sukker og salt. Spe forsiktig med solsikkeolje og smak til med, salt, pepper, sukker og sitronsaft.