Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr akevittbrett

akevittbrett>

Norsk tradisjonsmat, serveres med knekkebrød eller flatbrød,  server  sammen med 2 cl Simers taffelakevitt og 2 cl Lysholm linjeakevitt og Aass Weizen. 

  

Varmrøkt makrell med agurk og yoghurtsalat

100 g filet av varmrøkt makrell, i skiver fra Brødrene Berggren

¼ skrelt agurk

½ dl yoghurt naturell

½ hjertesalat

litt dill

salt og pepper

 

Kutt agurken i skiver og fjern innmaten. Vend dette sammen med finhakket dill, salt, pepper, yoghurt og hjertesalat. Anrett sammen med makrellen.

 

Matjessild med nypoteter, egg og pepperrotrømme

100 g kryddersild eller matjessild

8 kokte nypoteter små

2 egg, kokt smilende

1 dl seter rømme

ca 1 ts revet pepperrot

salt og pepper

litt dill

¼ rødløk

 

Kutt silden i passende serveringsstykker. Miks sammen rømme, pepperrot, salt og pepper og smak den til. Husk at pepperrot utvikler seg litt over tid så lag den gjerne litt mild og la den stå 30 minutter før du ev tilsetter mer pepperrot. Anrett som på bildet med litt dill og tynne skiver av rødløk. Det er også godt å lage litt brunet smør som en vender potetene i før servering.

 

Sennepssild

2 ss finhakket dill

1 ss dijon sennep

1 ss honning

1 dl nøytral olje

200 g kryddersild i passende serveringsstykker, skyll godt

kapers og epleterninger

 

Pisk sammen sennep, honning og dill. Spe så inn oljen og ha i silden. Den bør stå et par dager for å trekke smak. Kan oppbevares ca en måned i kjøleskap. Serveres med litt kapers og eple på toppen.  

 

Sitron- og pepperrotsild

200 g sursild

1 sitron

½ løk, i skiver

2 cm pepperrot, i skiver

½ dl eddik, 7 %

1 dl vann

½ dl sukker

 

Kok opp sukker, eddik, vann, sitronsaft, revet sitronskall og pepperrot. Avkjøl dette og ha det over silden sammen med løken. Bør også stå 2-3 dager før servering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev