Dette er en fin forrett, en vakker lørdagslunsj eller en fin del av vårbuffeten. Den er like god som den er Instagram-vennlig!
4 tynne skiver rugbrød
1 ss smør
2 modne og faste avokadoer
4 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
200 g laksefilet, uten skinn og ben
salt og pepper
½ jalapeno, finhakket
2 ss lakserogn
Stikk ut sirkler av rugbrødskivene og stek dem i smøret i ca. 1 minutt på hver side. Del avokadoene i to på langs. Fjern skallet og stenene. Skjær hver halve avokado i tynne skiver på langs. Skyv skivene fra hverandre slik at du får en lang remse med avokadoskiver.
Bland sitronsaft og olivenolje. Pensle avokadoene med oljeblandingen. Skjær laksen i tynne, lange skiver og legg disse oppå avokadoskivene. Krydre med salt og pepper, pensle med oljeblanding og ha på finhakket jalapeno. Rull avokadoen og laksen sammen og sett dem opp.
Resultatet vil nå forhåpentligvis se ut som på bildet – som en rose. Sett rosen oppå rugbrødskiven og topp den med lakserogn like før servering. Dette er en rett som bør lages like før servering.