Drikke varme og kalde drikker Rabarbra og lemonade

Rabarbra-lemonade>

1 kg rabarbra

250 g sukker

2 liter vann

3 økologiske sitroner

3 stilker mynte

25 g ingefær, i tynne skiver

 

Kutt rabarbraen i grove biter og legg dem i en kjele med sukker, vann, mynte, ingefær og sitron som er delt i skiver.Kok opp blandingen og la det koke i 2-3 minutter. Skru av varmen og avkjøl i kjelen. Siles av før den serveres med isbiter. Her kan du pynte glassene med for eksempel sitronskiver og mynteblader.

 

Lemonade

Du kan lage limonade av det meste. her er det brukt sitroner 

 

Sukkerlake

170 g sukker

170 g vann

 

Kok sukker og vann til sukkeret er løst opp. Avkjøl.

 

Lemonade

sukkerlaken

300 g sitronsaft, gjerne fra sicilianske sitroner

4 dl vann

3 sitroner, i skiver

 

Alt blandes og settes kaldt.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev