Nyhet
Drikke drinker og cocktails Affogato

Affogato >

Affogato er en utrolig lettvint dessert – faktisk blir den omtalt som verdens enkleste dessert. At affogato samtidig smaker utrolig godt, vitner om hvor utsøkt kombinasjonen kaffe og iskrem er. 

 

Legg ønsket antall iskremkuler i et glass eller i en skål. I denne oppskriften er det i utgangspunktet vaniljeis som gjelder, men det er ingenting i veien for å eksperimentere. Så lenge både kaffen og isen er av kvalitet, er du nærmest garantert et vellykket resultat. 

 

Deretter heller du over varm ferskbrygget kaffe. I Italia er det espresso som brukes,kaffen bør nemlig være ganske sterk, slik at kaffesmaken ikke drukner!

 

Litt krønsj

Hvis du vil gjøre en god dessert enda bedre, kan du tilføre litt krønsj i form av for eksempel revet sjokolade, ristede nøtter eller kjeks – gjerne en italiensk variant som amaretti eller biscotti. Avslutt gjerne med litt pisket krem og syltet kirsebær. 

Øsker du enda mer smak kan du varierer med type is og hjemmelaget karamellsaus

 

 

1 dl vann

4 ½ dl sukker

3 dl kremfløte

150 g meierismør i terninger

3 ts maldonsalt

 

Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på lav til middels varme. Kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent.

 

Ta kjelen av platen og rør inn smøret.

 

Tilsett fløte under omrøring og sett kjelen tilbake på plata. Kok opp og rør til glatt og fin saus.

Du kan sile karamellsausen om den har fått sukkerklumper i seg.

 

Rør inn salt til slutt og hell på glass. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.

Dropp gjerne saltet om du ønsker en tradisjonell karamellsaus. 

Karamellsaus holder seg i opptil to uker i kjøleskapet.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev