Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Yoghurt, multesaus og julemusli

Yoghurt, multesaus og julemusli>

Multesaus

200 g multer

ca 50 g sukker

 

Kjør multene sammen med litt og litt sukker til du syns det er passelig søtt i en blender. Sil av steinene.

 

Julemusli

250 g havregryn

50 g solsikkekjerner

50 g skivede mandler

50 g sesamfrø

50 g tørkede tranebær

50 g rosiner

50 g hasselnøtter

150 g tørkede aprikos kuttet i små biter

25 g brunt sukker

3 klyper maldonsalt

1 dl eplejuice uten sukker

2 ss honning

1 ss smør

frø fra 1 vaniljestang

2 stjerneanis

1 ss kanelpulver

3 nellikspiker

 

Bland alt det tørre godt sammen i en stor bolle.

Eplejuice, honning og smør varmes forsiktig opp i en liten gryte slik at smør og honning løser seg opp.

Bland det inn i det tørre. Legg alt utover på et brett og stek i ovnen på 140 °C i ca 40 minutter. Rør i blant.

Bland inn de tørkede fruktene.

Rist stjerneanis og nellik forsiktig i en panne til det begynner å ryke, bland med vanilje og kanel. Kjør til pulver på blender.

Smak til muslien med krydderet. Legg multesausen i bunnen av et glass, så godt med yoghurt og godt med musli på toppen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev