Multesaus
200 g multer
ca 50 g sukker
Kjør multene sammen med litt og litt sukker til du syns det er passelig søtt i en blender. Sil av steinene.
Julemusli
250 g havregryn
50 g solsikkekjerner
50 g skivede mandler
50 g sesamfrø
50 g tørkede tranebær
50 g rosiner
50 g hasselnøtter
150 g tørkede aprikos kuttet i små biter
25 g brunt sukker
3 klyper maldonsalt
1 dl eplejuice uten sukker
2 ss honning
1 ss smør
frø fra 1 vaniljestang
2 stjerneanis
1 ss kanelpulver
3 nellikspiker
Bland alt det tørre godt sammen i en stor bolle.
Eplejuice, honning og smør varmes forsiktig opp i en liten gryte slik at smør og honning løser seg opp.
Bland det inn i det tørre. Legg alt utover på et brett og stek i ovnen på 140 °C i ca 40 minutter. Rør i blant.
Bland inn de tørkede fruktene.
Rist stjerneanis og nellik forsiktig i en panne til det begynner å ryke, bland med vanilje og kanel. Kjør til pulver på blender.
Smak til muslien med krydderet. Legg multesausen i bunnen av et glass, så godt med yoghurt og godt med musli på toppen.