Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Vanilje-, markjordbær- og rabarbradessert

Vanilje-, markjordbær- og rabarbradessert>

Dette er en dessert inspirert av vår og sommerDu kan lage den i hvilken fasong du ønsker. Hovedsaken er at smakene fungerer.

 

Vaniljekake

25 g mel

50 g melis

80 g mandelmel og gresskarkjerner som er kjørt til mel

100 g eggehvite

60 g sukker

1 vaniljestang

15 g fløte

35 g eggehvite

 

Skrap ut frøene av vaniljestangen og varm opp med fløten. Sikt sammen mel, melis og mandelmel. Visp eggehviter og sukker til marengs. Bland 35 g eggehvite i den lune fløten og rør sammen med melblandingen. Vend marengsen inn i melblandingen i tre omganger for å beholde røren lett og luftig.

Hell røren over i en brødform med smurt bakepapir og stek i ca 15 minutter på 160 °C.  Dekk til med bakepapir så kaken forblir lys. Frys kaken i formen før den tas ut og deles i passende stykker. For gresskarkjernekaken kan mengden med mandelmel byttes ut med finmalte gresskarkjerner.

 

Markjordbærsorbet

300 g 50/50 markjordbær og jordbærpuré

30 g glukose

40 g fruktose

 

Bland sammen, smak og tilsett eventuelt mer fruktose.  Kjør blandingen i en ismaskin.

 

Jordbær- og rabarbragelé

2 stilker rabarbra

100 g frosne jordbær

75 g sukker

5 plater gelatin

 

Del rabarbrastilkene. Kok opp rabarbra og jordbær med 2 dl vann og sukker. Sil blandingen gjennom klede. Mål opp 3 dl og tilsett bløtlagt gelatin. Hell laken over i egnet form.

 

Bomba

4 eggeplommer

1 egg, vispes til eggedosis

75 g sukker

50 g vann kokes til 121 °C

2 dl lett vispet krem

 

Bland den varme sukkerlaken i eggedosisen og fortsett å vispe til den er kald. Bland eggedosis og krem. Tilsett gjerne noen tynne skiver av markjordbær i hver ende av formene, om du bruker sylinderformer. Eller det kan fryses ned i andre passende former. Skjær opp pene stykker av gelé, vaniljekake og bomba.

Har du laget gresskarkjernekake kan du også skjære et stykke av denne og legge opp sammen med geleen. Legg et egg med sorbet på hver tallerken og avslutt med markjordbær, små mynteblader og blomster.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev