Steinsoppis
8 dl H-melk
2 dl fløte
170 g sukker
10 eggeplommer
180 g fersk eller frossen steinsopp
160 g Rørossmør
Smelt smøret, tilsett steinsopp i skiver og stek I 10 minutter. Husk å skrape I bunnen for å få med det gode bunnavfallet.
Kok opp melk, fløte, sukker og 100 g av smøret og all steinsopp.
La smeten stå og trekke i et døgn. Kjør opp med termomikser til en glatt masse. Slå over eggeplommer og pisk opp til 80 ° C.
Avkjøl og kjør deretter i en ismaskin.
Smørkaramell
200 g sukker
250 g fløte
50 g steinsoppsmør
50 g Rørossmør
Karamelliser sukker brunt og slå over fløte. Kok opp og visp ut alt sukker. Visp inn kaldt smør i terninger.
Vaffel, fersk og tørket
600 g mel
3 ts bakepulver
800 g kulturmelk
300 g melk
3 egg
3 dl sukker
1 dl smeltet smør
Visp egg og sukker luftig og ha i melet. Deretter melk, kulturmelk og bakepulver. Avslutt med å vispe inn det smeltede smøret. Stek i vaffeljern.
Tørk i ovnen på 120 °C ca. 1 time til tørr konsistens. Knus til crumbles.
Ved servering serveres desserten på et nystekt vaffelhjerte.
Epler
2 epler
Fjern kjernen fra eple, kutt opp i grove biter og legg i en beholder med lokk som tåler varme. Kok i mikrobølgeovn i 7 minutter. Kjøres glatt med en stavmikser.
Hasselnøtter og brunost
100 g hasselnøtter ristes på 160 °C i 15 minutter og kuttes grovt. Brunosten fryses inn og rives over retten ved servering.