Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Vaffel med steinsoppis, steinsoppkaramell, hasselnøtter, epler og brunost

Vaffel med steinsoppis, steinsoppkaramell, hasselnøtter, epler og brunost>

Steinsoppis

8 dl H-melk

2 dl fløte

170 g sukker

10 eggeplommer

 

180 g fersk eller frossen steinsopp

160 g Rørossmør

 

Smelt smøret, tilsett steinsopp i skiver og stek I 10 minutter. Husk å skrape I bunnen for å få med det gode bunnavfallet.

Kok opp melk, fløte, sukker og 100 g av smøret og all steinsopp.

 

La smeten stå og trekke i et døgn. Kjør opp med termomikser til en glatt masse. Slå over eggeplommer og pisk opp til 80 ° C.

Avkjøl og kjør deretter i en ismaskin.

 

 

Smørkaramell

200 g sukker

250 g fløte

50 g steinsoppsmør

50 g Rørossmør 

 

Karamelliser sukker brunt og slå over fløte. Kok opp og visp ut alt sukker. Visp inn kaldt smør i terninger.

 

 

Vaffel, fersk og tørket

600 g mel

3 ts bakepulver

800 g kulturmelk

300 g melk

3 egg

3 dl sukker

1 dl smeltet smør

 

Visp egg og sukker luftig og ha i melet. Deretter melk, kulturmelk og bakepulver. Avslutt med å vispe inn det smeltede smøret. Stek i vaffeljern.

 

Tørk i ovnen på 120 °C ca. 1 time til tørr konsistens. Knus til crumbles.

Ved servering serveres desserten på et nystekt vaffelhjerte.

 

 

Epler

 

2 epler

 

Fjern kjernen fra eple, kutt opp i grove biter og legg i en beholder med lokk som tåler varme. Kok i mikrobølgeovn i 7 minutter. Kjøres glatt med en stavmikser.

 

 

Hasselnøtter og brunost

100 g hasselnøtter ristes på 160 °C i 15 minutter og kuttes grovt. Brunosten fryses inn og rives over retten ved servering.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev